+36 30 954 0331
A kosár üres.

A C-vitamin minden, ember által eddig ismert vírust megöl
www.naturhirek.hu 2013-06-23 07:51:13, vasárnap, Schmit Zsuzsanna


Ha fáradtságtól, izomgyengeségtől, fájó izmoktól és ízületektől, fogínyvérzéstől vagy lábon megjelenő kiütésektől szenved - lehet, hogy csak C-vitamin hiányos.
Manapság egyre többször látnak napvilágot az olyan tudományos vélemények, hogy a náthától a rákig semmilyen betegség sem tud ellenállni a C-vitamin gyógyító erejének. A kutató orvosok körében ez már tény, hogy nincs olyan ismert vírus, amely képes lenne életben maradni e fontos antioxidáns jelenlétében.
Hogyan segít a C-vitamin megölni a vírusokat és megelőzni a betegségeket?
A C-vitamin szakértő, Dr. Thomas Levy szerint: "a C-vitamint antioxidánsnak is nevezik és mint ilyen, feladja saját elektronjait. Másrészt, egy toxin bekerülése, fertőzés vagy bármi, ami tüneteket produkál a szervezetben oxidatív stressz vagy elektronok hiányából fakad.
Szóval, állítólag tényleg nagyon egyszerű, ha testünkben nincs elegendő mennyiségű elektron - akkor betegek leszünk.
Dr. Thomas E. Levy kardiológus eddig hat könyvet írt egészséggel kapcsolatos kérdésekben. Munkájának középpontjában az áll, hogy hogyan kell visszaállítani és fenntartani jó egészségünket a mai különböző toxinokkal szemben, amelyekkel sajnos mindannyian, általában napi rendszerességgel szembesülünk. Az orvos mára már nem praktizál kardiológusként. Egész idejét kutatással és írással tölti. Jelenleg hetedik könyvén dolgozik, amelynek címe; Death by Calcium: The Supplement that Kills " Kalcium általi halál: Az étrendkiegészitő, ami öl".
Az elmúlt tíz évben munkája középpontjában a szervezetben lévő egészséges antioxidáns szint állt, amelynek eléréséhez liposzómális technológiát használ. Ennek lényege a C-vitamin, glutation és más tápanyagok optimális mennyiségben való szervezetbe juttatása szájon át.
A betegségek megelőzéséhez meg kell értenünk azt, hogy az egészséges - bio gyümölcsökben és zöldségekben gazdag - táplálkozás mennyire fontos, és hogyan segít testünknek abban, hogy a szó szoros értelmében nem is hogy legyőzzük, hanem megelőzzük a betegségeket. Antioxidánsokban gazdag ételek teszik gyakorlatilag lehetetlenné a celluláris gyulladás kialakulását a testünkben a sejtek szintjén. A gyulladás lényeges eleme majdnem minden krónikus, degeneratív betegségnek - beleértve a rákot is.

A C-vitaminról kimutatták, hogy méregteleníti az ólmot és megöli a rákos sejteket.


Linus Pauling ( és a Linus Pauling Intézet) kutatásai szerint a C-vitamin terápiáról bebizonyosodott, hogy súlyos egészségi állapotok kialakulását akadályoz meg, vagy akár fordít vissza (mint pl. a rák). Általánosságban elmondható, hogy a Linus Pauling Intézet azt javasolja, hogy az egészséges férfiak és nők legalább öt adag, vagyis kb 500 ml zöldséget és gyümölcsöt fogyasszanak naponta. Nyilvánvaló, ha valamilyen krónikus betegségben szenved, akkor ennél nagyobb mennyiségre van szükség, ami több ezer mg C vitamin fogyasztásához kötődik.
Azonban kutatások azt is kimutatták, hogy mindössze 10 mg C-vitamin naponta megelőzi a skorbutot. Természetesen olyan betegségek, mint a rák és a szívbetegségek esetén, ettől sokkal nagyobb mennyiségre van szükség. A lényeg viszont az, hogy az olyan egészségügyi problémák, mint a rák, a szívkoszorúér-betegség, cukorbetegség, köszvény, magas vérnyomás és a stroke mind-mind gyógyítható lenne C-vitamin terápiával.


KÖNYV: (angol yelven)
Dr. Steve Hickey és Dr. Hilary Roberts: The Cancer Breakthrough - A nutrial approach for doctors and patients. LivOn Books

BŐVEBBEN (angol nyelven):


Az orvosoknak azt tanítják, hogy higyjenek abban hogy egy kis C-vitamin is elegendő egy ideig. Amint Linus Pauling szerint gazdag tárháza van a C-vitaminról szóló információknak, és most már bőséges mennyiségű bizonyíték utal arra, hogy minél több C-vitamint szedsz, annál egészségesebb leszel.

Az ortomolekuláris medicina megalapítása

Az ortomolekuláris medicina elmélete szerint az emberi szervezetben a vitaminokásványi anyagok és nyomelemek optimális koncentrációja szükséges ahhoz, hogy testi, szellemi és lelki téren jó közérzettel rendelkezzünk, vagyis, minden baj, betegség, fejlődési rendellenesség okát az ásványi anyagok és a vitaminok hiányában kell keresni.

Pauling 1966-ban magáévá tette Irwin Stone biokémikus gondolatát, aki egy nagy adag C-vitaminban gondolta megtalálni a megfázás ellenszerét. Pauling tovább ment: ő azt gondolta, hogy a C-vitamin megfelelő mennyiségben megakadályozza a rák kialakulását is. Ő maga naponta kb. 18 gramm C-vitamint juttatott a szervezetébe. Nézeteit a Vitamin C and the Common Cold (1970),a Cancer and Vitamin C (1979) és a How to Live Longer and Feel Better (1986) című könyveiben fejtette ki. Az orvostársadalom nagy része elutasította ezt a nézetet és áltudományos szélhámosságnak titulálták, egy kisebb csoport viszont meg van győződve róla, hogy Paulingnak igaza van és vannak olyan esetek, ahol természetes anyagok meg tudják akadályozni a testben kialakuló betegséget. Nyugdíjba vonulása után, 1974-ben megalapította az Institute of Orthomolecular Medicine-t Palo Altoban (ma Linus Pauling Institute of Science and Medicine),ahol a betegségmegelőzés problémájával, a vitamin és ásványi anyagok fogyasztásával foglalkozott.

Pauling aktívan részt vett a International Academy of Science (Tudományok Nemzetközi Akadémiája) intézmény megalakításában.


 


 • Az aszkorbinsav az egyik legfontosabb vitamin, számos reakció elősegítője.
 • Antioxidáns hatása fokozza a sejtek regenerációját, közömbösítve a szabadgyököket, elengedhetetlen a kötőszövet fontos alkotójának, a kollagénnek a képződéséhez,
 • fontos szerepe van a sejtlégzésben,
 • növeli az immunrendszer által termelt ellenanyagok szintjét a vérben, és így a szervezet sokkal aktívabban leküzdheti a fertőzéseket, betegségeket.
 • Erősíti az izomszövetet, a hajszálerek falait, segíti a sebek gyógyulását,
 • Segíti a kalcium, a vas felszívódását,
 • nélkülözhetetlen a fogak, a fogíny és a csontok egészsége szempontjából.
 • Sokféle enzimet aktivál,
 • részt vesz a mellékvesekéreg-hormonok szintézisében,
 • védelmet nyújt a stressz ellen,
 • nagyobb mennyiségben segíthet egyes rosszindulatú daganatok gyógyításában,
 • csökkenti a szürkehályog kialakulásának a kockázatát...

Állatok képesek a C-vitamint maguk megtermelni, de az ember csak kívülről tudja bevinni

Az állatvilágban minden faj – az embert, a főemlősöket, a gyümölcsevő denevéreket és a tengerimalacot kivéve – ha beteg, megsérül vagy stressz éri, mája és veséje nagy mennyiségű C-vitamint kezd termelni. Ezzel turbózza fel az állat az öngyógyító folyamatokat és védi az egészségét.

Az ember génkészletében ma is jelen van az a gén, mely az L-gulonolakton-oxidáz enzimet kódolja: szőlőcukorból C-vitamint tudna gyártani, de sajnos ez a gén nálunk nem aktív. (...valamikor az evolúció során mutációt szenvedett...)Ezért arra vagyunk utalva, hogy a C-vitamint kívülről, táplálékunkkal vigyük be. Egy macska napi 10-15 ezer mg C-vitamint is megtermel.A kecske, ha megsérül, 18-20.000 mg C-vitamint termel, hogy sebeit gyógyítsa. 

Nos, a fentiekből fakad, hogy mi a törzsfejlődés "szerencsétlenjei” vagyunk, akiknél a C-vitamin- gyártó automatizmus nem működik.
No, de ebből egyáltalán nem azt a következtetést kellene levonni, mint az onkológusok, hogy a C- vitamin pótlása fölösleges, sőt káros! 

Eddig megjelent tapasztalatok a C-vitamin használatával kapcsolatban:

1987-ban a III. C-vitamin konferencián elhangzott előadás több vizsgálatot idézett, amelyek bizonyítják, hogy a szervezet C-vitamin szintje és a szív és érrendszeri halálozás közt fordított arányosság van. Ez magyarázza azt a jelenséget is, hogy az északi országokban, ahol a friss zöldség és gyümölcs kevésbé érhető el, kb. 2.5-szer gyakoribb az infarktusos halálozás, mint a déli országokban.

Egy 2003-as vizsgálat szerint 2 gr C-vitamin jobb értágító hatású éroperációra váró dohányzó és nem dohányzó betegek közt, mint az e célra használt értágító. 

Egy 2004-es vizsgálatban azt találták, hogy napi 1 gr C-vitamin bevitel szignifikánsan csökkenti a vérnyomást fiatal embereknél. 

Egy 1999-es tanulmány azt bizonyította, hogy napi 500 mg C-vitamin hosszú távú fogyasztása a már kialakult szív és érrendszeri károsodásokat visszafordítja. 

Egy 2002-es vizsgálat bizonyította, hogy a vér magas C-vitamin tartalma védi az érfalak izomzatát, vagyis megőrzi az erek rugalmasságát. A C-vitamin védi tehát az erek falát, csökkenti a koleszterinszintet és a különféle oxidációs károsodásokat. Rendszeres C-vitamin szedés jelentősen csökkentené a szív és érrendszeri betegségek kialakulását, véd az infarktustól, a magasvérnyomástól és az agyvérzéstől. 

1990 és 2000 között kb. nyolcvan vizsgálat erősítette meg, hogy a C-vitamin jelentős hatással van a tumoros megbetegedésekben. 

Egy 2004-ben 328 leukémiás esetet elemezve eredményük szerint azok a gyermekek védettebbek a leukémiával szemben, akik rendszeresen fogyasztanak C-vitamin tartalmú gyümölcsöket.

Egy 1987-es tanulmány egy 20 éves követéses vizsgálatban szignifikáns védőhatást talált a C- vitamint szedőknél a rákkal szemben; különösen állt ez a gyomorrákra. 

Egy 1991-es tanulmány hasonló védőhatást talált.

Egy 2005-ös vizsgálat szintén a C-vitamin védőhatását mutatta ki a gyomorrákkal szemben. 

Egy Észak-Itáliai vizsgálatban, 1994-ben a vastagbélrákkal szemben mutatták ki a C-vitamin védőhatását. 

Egy másik 2005-ös vizsgálatban a C-vitamin egerekben erősen gátolta a vastagbél tumor növekedését. 

Egy 1986-os vizsgálatban a nagyobb C-vitamin bevitel csökkentette a vastagbél és végbélrák kockázatát.

Egy 1987-es tanulmány méhnyak rákos nőknél szignifikánsan alacsonyabb C-vitamin szintet állapított meg. 

Egy 1988-as vizsgálatban az emelkedett C-vitamin szint 60%-kal csökkentette a méhnyak rák kialakulását olyan nőknél, akiknél már kóros elváltozások voltak kimutathatók. 

Egy 1991-es vizsgálat a C-vitamin védőhatását mutatta ki méhnyak rákkal szemben. 

Egy 1991-es vizsgálat a C vitamint védőhatásúnak találta tüdőrákkal szemben nem dohányzó emberek közt. Jól tudjuk, hogy a dohányzás pusztítja a C-vitamint, így aki nem tud lemondani erről a halálos szenvedélyről, legalább szedjen sok C-vitamint.

Egy 1981-89 közt lefolytatott követéses vizsgálatban 11 580, a vizsgálat indulásakor még rákmentes személyt követtek, és akik nagyobb adag C vitamint szedtek védettebbek voltak a hólyag és a vastagbél rákkal szemben. 


Mennyi C-vitaminra van szükségünk naponta?

Az inaktív enzimünk aktív lenne, az állatvilág termeléséből kiindulva 2.000-9.000 mg C- vitamint termelnénk naponta, ami betegség esetén 18.000-20.000 mg-ra növekedne. 

Linus Pauling ajánlása: a bázis: 1.000 mg 2x naponta. Terheseknek 3.000-6.000 mgCsecsemőknek: 250-500 mg.

Az angolszász szakirodalom normálisnak tartja, hogy a gyermek első pár életévében évente 8-10 lázas felső légúti megbetegedése legyen – biztos, hogy ennek a nagyon alacsony a C- és D- vitamin bevitel az egyik oka!

Mindkettőből az orvostudomány ajánlása nagyon alacsony!
Influenza, meghűlés, vírus-infekció esetén a fenti ajánlás többszörösét érdemes szedni.

 


Video:

"... A termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészíto betegségek megelozésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van."
(forrás:OÉTI)