+36 30 954 0331
A kosár üres.

ABUNDANCE & HEALTH

HIGH PERFORMANCE NUTRIENTS

Vásárlói tájékoztató

Mi jellemzi a jó minőségű liposzómás terméket?

 

Tisztelt Vásárlónk!

Az Abundance & Health éveken át folytatott kutatásokat annak érdekében, hogy megállapítsák a liposzómás étrend-kiegészítők legjobb összetételét és gyártási folyamatait. Az ország legjobb liposzóma-szakértőivel dolgoztak együtt, akik az összetevők vizsgálatával, a részecskék méretének elemzésével és a liposzómás bevitel hatékonysági vizsgálataival mérni tudják a liposzómás termékek minőségét. Így folyamatosan zajló kísérleteik részeként minden liposzómás étrend-kiegészítőt elemeztek, amellyel találkoztak.

Bár nem oszthatjuk meg Önökkel a vizsgált liposzómás termékekre vonatkozó pontos részleteket, nyújthatunk némi iránymutatást azokkal az alapvető szempontokkal kapcsolatban, amelyekre a liposzómás étrend-kiegészítők minőségének megítélésekor érdemes odafigyelni.

1.  Liposzómás termékek előállításához liposzómaképződésre alkalmas foszfolipideket kell használni.

Ahhoz, hogy erős és stabil liposzómák képződjenek, amelyek magukba tudják zárni a tápanyagokat és nem „törnek el” könnyen, fontos, hogy olyan foszfolipideket használjunk, amelyek természetes módon többféle foszfolipidet tartalmazó, tisztított forrásból származnak, és amelyek között nagy arányban található többek között foszfatidil-kolin (PC) és foszfatidil-etanol-amin (PE).

 A kereskedelmi forgalomban elérhető foszfolipid-források közé tartozik a szójalecitin, a repceolaj és a napraforgó-lecitin.

Számos termék készül alacsony minőségű szójalecitinből, amelyben nem található meg kellő mennyiségben a liposzómaképződéshez szükséges PC vagy PE. Ez a típusú lecitin olcsó, és általában élelmiszer-adalékanyagként használják. Liposzómás étrend-kiegészítők előállításához nem alkalmas.

2.  A liposzómás termékeknek fele-fele arányban kell tartalmazniuk a foszfolipideket és a kulcsfontosságú tápanyagokat.

A liposzómás termékekben használt foszfolipidek típusa és mennyisége rendkívül fontos. Ahhoz, hogy a tápanyag megfelelő módon beépüljön a liposzómába, az az optimális, ha a készítmény legalább egyenlő arányban tartalmaz foszfolipideket és tápanyagokat.

Számos kereskedelmi forgalomban kapható és házilag előállított termék elemzése során azt találtuk, hogy e termékek közül sok nem tartalmaz az említett beépülési folyamathoz elegendő mennyiségű foszfolipidet. Ezért ezek csupán emulziók.

Az emulzió nem más, mint egy folyadékelegy, azaz apró folyadékcseppek egy másik folyadékban. Emulziót úgy készíthetünk, ha összekeverünk két, rendszerint nem jól elegyedő folyadékot, például olajat és vizet. Emulgeálószert – például lecitint – az emulzió stabilizálásához használnak, mivel megelőzi a két folyadék szétválását. Amikor egy „liposzómás” termékre azt mondjuk, hogy emulzió, az azt jelenti, hogy a benne található tápanyagok egyszerűen kis mennyiségű foszfolipiddel vagy lecitinnel és általában vízzel vannak elkeverve. Az emulziókban nagyon kevés liposzóma található, ha egyáltalán van bennük.

Az emulzió egyik legfőbb ismérve a termékben található foszfolipid vagy lecitin mennyisége. Ha a foszfolipideket vagy a lecitint az „Egyéb összetevők” között, a mennyiségük megjelölése nélkül sorolják fel, nagyon valószínű, hogy – még ha a gyártási eljárás egyébként megfelelő lenne is – nincs a termékben a liposzómaképződéshez elegendő anyag.

Vannak cégek, amelyek emulziót készítenek (mivel az könnyen és olcsón előállítható),amelyet azután „liposzomális étrend-kiegészítőnek” neveznek. Azt, hogy ezek a cégek valóban úgy vélik-e, hogy termékeik liposzómába ágyazott tápanyagokat tartalmaznak, nem tudjuk.

Fontos megjegyezni, hogy ha olyan emulziót fogyaszt, amely tartalmaz lecitint és valamilyen tápanyagot, például C-vitamint, tapasztalhat kedvező hatásokat, hiszen önmagában véve mindkét összetevő kiváló étrend-kiegészítő. Ez esetben azonban nem tapasztalhatja meg azokat az adott esetben egészen kivételes eredményeket, amelyeket a valódi liposzómás technológiával előállított termékek fogyasztásával érhetne el.

3. A liposzómás termékeket óvni kell az oxigéntől.

A liposzómák természetes megoldást kínálnak azon vízben oldódó tápanyagok bevitelére, amelyek egyébként biológiailag nem hozzáférhetőek. A stabil, minőségi liposzómák előállítása azonban nem egyszerű. A liposzómák érzékenyen reagálnak bizonyos körülményekre, például a hőre és az oxigénre. A foszfolipidek és tápanyagok eredendő stabilitása (és egyes esetekben instabilitása) ugyancsak fontos szerepet játszik a liposzómás termékek általános stabilitásában. Döntő fontosságú minden fenti tényező pontos beállítása, majd annak biztosítása, hogy a liposzómák és a tápanyagok a termék eltarthatósága alatt mindvégig stabilak maradjanak.

A liposzómás termékek stabilitása fokozható például az egyadagos csomagolással. Az általunk elemzésnek alávetett liposzómás termékek közül több üveges, műanyag palackos, vagy műanyag dobozban tárolt kapszulás kiszerelésben volt elérhető. A palack kinyitásával és egy adag kivételével a palackban tárolt többi/maradék terméket hőhatásnak, fénynek, oxigénnek tesszük ki. Ez kárt tehet a liposzómákban, és a bennük található tápanyag gyors lebomlásához vezethet.

Az egyadagos csomagolás egészen a fogyasztás pillanatáig védi a terméket az oxigéntől, így az az eltarthatósága teljes időtartama alatt biztonságos és hatékony marad.

4. Az alacsony minőségű liposzómás termékekre jellemző három fizikai tulajdonság:

1.    Konzisztencia

Ha a termék nagyon vizes, az nagy valószínűséggel annak a következménye, hogy nem tartalmaz elegendő foszfolipidet, illetve a benne lévő foszfolipidek alacsony minőségűek. Ha a termék sűrű paszta, valószínűleg nem tartalmaz a liposzómaképződéshez elegendő vizet.

2.    Egyneműség

A termék rétegekre történő szétválása határozottan azt jelzi, hogy a liposzómás keverék bomlani kezdett. Másfelől, ha a termék észrevehetően csomós, vagy tapintásra szemcsés, az annak a jele, hogy a tápanyagok a liposzómákból kiválva kristályokat alkotnak.

3.    Méret

Ha az adag mérete túl kicsi, nem tartalmazhat a liposzómaképződéshez elegendő foszfolipidet és vizet. Például: 1000 mg C-vitamin és 1000 mg foszfolipid a megfelelő liposzómaképződéshez elegendő mennyiségű vízzel együtt megtölt egy teáskanalat (5 ml). Nem valószínű, hogy ennyi anyag beleférne egy – vagy akár két – nagyméretű kapszulába.

A vásárlók ma már a liposzómás termékek garmadájából válogathatnak. Bizonyos termékek nagyszerűek, mások viszont nem azok. A termék ára sok esetben tükrözi a termék minőségét. A magas minőségű, elsőrangú alapanyagból és élvonalbeli gyártási berendezésekkel készült, elegendő számú termékvizsgálaton átesett liposzómás étrend-kiegészítők előállítási költsége az átlagos étrend-kiegészítők (tabletták, porok vagy kapszulák) előállítási költségének akár a háromszorosát is elérheti.

A legfontosabb azonban az, hogy Ön megtalálja az Ön számára leginkább megfelelő liposzómás étrend-kiegészítőt, és az olyan cég terméke legyen, amelyben Ön megbízik. A LivOnLabs 100%-os életre szóló elégedettségi garanciát kínál, így Ön bátran kipróbálhatja az Altrient® Lypo-Spheric™ termékeket.

 
 


"... A termékek jelölése, megjelenítése és hirdetése nem állíthatja, vagy sugallhatja, hogy az étrend-kiegészíto betegségek megelozésére, kezelésére alkalmas, vagy ilyen tulajdonsága van."
(forrás:OÉTI)